Nieuws

Trainingen Elite 25-7-2014
Op vrijdagavond stond er geen officiële wedstrijd op het programma, maar toch zaten de tribunes aardig vol. De Junioren, Mannen elite en Vrouwen elite mochten namelijk de baan op om hun training te werken. De tribunes waren open voor publiek en dus maakten vele BMX liefhebbers van de mogelijkheid gebruik om hun favoriet in actie te zien. De baan was inmiddels ook klaar gemaakt en de start was dus opgehoogd tot 8 meter. Alle landen trainden door elkaar, en de coaches stonden in de baan om hun rijders nog de juiste aanwijzingen te geven. Vooral de start en de eerste bocht werd goed getraind door alle rijders, dit is immers ook het belangrijkste deel van de wedstrijd. Hoewel het ‘slechts’ nog een training was, werd er al flink gesprongen bij de eerste grote heuvel en stond het zweet op het voorhoofd bij de renners. Als dit alleen training was, zijn wij erg benieuwd naar de echte wedstrijden het weekend, wat dat belooft wat! Dat wil je toch zeker niet missen?!
Updating
Cruisers Competitie en Prijsuitreiking 25-7-2014
Vandaag was het de beurt aan de Cruisers. De rijders; mannen, vrouwen, jongens en meisjes, die met iets grotere banden de baan op gaan. Het is erg spectaculair om te zien, met helaas ook veel valpartijen. Maar gelukkig staan de rijders na een valpartij vaak snel op, eventueel met hulp van een collega-rijder, en laten ze weten oké te zijn. Met de opzwepende muziek en het enthousiasme van de speaker komt ook het publiek er lekker in. Vanuit alle 42 deelnemende landen zijn er veel fans aanwezig, en bij elke rit klinkt dan ook veel gejuich. In de voorrondes, kwartfinales en halve finales doen veel rijders mee die niet eerder op een wereldkampioenschap stonden. Voor hen is het erg spannend. Niet allemaal redden zij het tot de finales. In bijna elke finale is wel een Nederlander te vinden. Prachtig om te zien dat het BMX zo leeft in Nederland, van jong tot oud. ‘BMX rocks the world!’

   
Lees verder...
Updating
Challenge rijders zijn bijna klaar, op naar het weekend! 25-7-2014
Het WK BMX gaat niet alleen over racen: Ahoy huisvest nu ook winkeltjes, een museum,  een bioscoop en nog veel meer! Alles draait om BMX, op die manier is het dus mogelijk om alle aspecten van het evenement en van de BMX race discipline te genieten.

Op de Expo zijn vele stands onder anderen van Faith met official merchandising en sponsor Go Pro. De expo hal biedt ook de gelegenheid voor kinderen om te rijden op de mini BMX baan van Skateland Rotterdam. In de Expo hal heerst een geweldige sfeer, met muziek, eet standjes, activiteiten en gesprekken met specialisten. Breng hier gerust wat tijd door, want dit is de plek van de BMX familie!
Lees verder...
Updating
Annemieke over haar zoon Raymon van der Biezen 25-7-2014
BMX’er Raymon van der Biezen strijdt van 23 t/m 27 juli in Ahoy Rotterdam om de wereldtitel. Zijn moeder Annemieke vertelt over de fietsliefde van Raymon. ‘Toen Raymon vier jaar was, kreeg hij zijn eerste BMX-fietsje al. En nu fietst hij nog steeds met veel liefde en plezier.’

Op vierjarige leeftijd zag Raymon een BMX-wedstrijd van zijn neef. Hij was meteen verkocht. Annemieke: ‘Hij kon al fietsen, maar nadat Raymon deze wedstrijd had gezien, hebben we ook een BMX-fietsje voor hem gekocht. Gelukkig ging het meteen goed toen hij de baan voor de eerste keer opging.’

Lees verder...
Updating
Challenge rijders 12-16 25-7-2014
 De tribunes zaten bomvol. De Challenge rijders 12-16 jaar hadden de hele familie meegenomen, fantastisch natuurlijk! Er was een levendige sfeer en veel kabaal. In die atmosfeer gingen de jongens en meiden flink tekeer op de baan. De moto's, achtste -, kwart -, halve finales waren al spannend, maar de finales waren helemaal geweldig! Bekijk hier alle uitslag van Challenge rijders 12-16 jaar. Bekijk de films van de finales op onze Facebook pagina.

Gisterenavond heeft Nederland wederom twee medailles gehaald:
Gefeliciteerd met zilver Ruby Huisman en met brons Mila Kool !!!  
Lees verder...
Updating
Nederlandse Fans ontmoeten Nationaal BMX team 25-7-2014
Vanmiddag stonden verschillende fans oog in oog met hun helden. Tijdens een Meet & Greet mochten de prijswinnaars van onze Facebook actie het Nederlands BMX Team de oren van het hoofd vragen. Ze kregen ruim de tijd om alles te vragen wat ze maar wilden. Vragen over (gezonde) voeding, school, voorbereidingen, valpartijen en uiteraard het WK passeerde de revue!

Jelle, Raymon, Martijn, Niek, Laura en Bas hebben met veel plezier alle vragen beantwoord. Uiteindelijk schoof ook Twan nog aan. Na in een ontspannen sfeer alle vragen gesteld te hebben, was er natuurlijk nog tijd om mooie foto’s te nemen. De leukste foto’s hebben we voor jullie geselecteerd op onze Facebookpagina: BMX Holland.
Updating
Twee bronzen medailles voor Nederland (do middag) 24-7-2014
De trainingen zijn vroeg begonnen, hierdoor waren de tribunes al vanaf vanochtend vroeg gevuld. De finales gingen snel en de rijders gingen strak door de bochten. Gelukkig waren er géén valpartijen in deze finalerondes. Bekijk hier de uitslag van Challenge rijders 5-11 jaar.

Vanmiddag heeft Nederland twee medailles gehaald:
Gefeliciteerd met brons Jan Kraus en Jaymio Brink!!

Australië: 7 (3 goud, 2 zilver, 2 brons)
Bolivia: 1 x zilver
Zimbabwe: 1 x goud
NZ: 9 (3 goud, 3 zilver, 3 brons)
Latvia: 2 (1 goud, 1 zilver)
België: 2 (1 goud, 1 zilver)
Great Brittan: 1 x brons
USA: 5 (2 goud, 1 zilver, 2 brons)
Fra: 3 (2 zilver, 1 brons)
Updating
Uitslagen Challenge rijders 5-11 jaar 24-7-2014
Bekijk hier de uitslag van Challenge rijders 5-11 jaar.
Lees verder...
Updating
Interview met Brazilische rijder + coach! 24-7-2014
Wie zijn jullie en waarom zijn jullie op het WK BMX?
Ik ben Guilherme Pussieldi en dit is mijn vrouw Luciana. Ik ben coach van het Braziliaans BMX team, en één van de rijders, Leandro Cabral staat hiernaast, met zijn vrouw Lorena. In totaal zijn we met 42 rijders, en dan zijn er natuurlijk nog vrienden en familie mee vanuit Brazilië.

Wat vind je er van tot nu toe?
Ik vind het geweldig. Ik hou van de mensen, ik hou van Nederland, ik hou van deze baan. Ik denk dat deze baan beter is dan die van vorig jaar in Oackland. En ik hou ook van bier, dat heb ik nu nog niet gedronken. Maar vanavond ga ik een Heineken proberen.

Wat zijn de kansen voor het Braziliaans team?
We hebben goede kansen. We hebben ons BMX team enorm verbeterd sinds de laatste drie jaar. Ik weet dat het niveau hier erg hoog is, maar ik denk dat het Braziliaans team goede kansen maakt omdat we erg verbeterd zijn. Vorig jaar hebben we slechts één wereldkampioen voortgebracht, maar dit jaar hoop ik op wel 10 wereldkampioenen! Als coach moet ik natuurlijk enthousiast zijn en vertrouwen hebben, hé!

Lees verder...
Updating
Interview ouders Thijs Besselink (10 jaar oud) 23-7-2014
Op het terrein voor Ahoy kwamen we na de trainingssessies van de Nederlanders veel familieleden van rijders tegen. We zijn erg benieuwd hoe zij het WK beleven en hoe het is om een zoon of dochter te hebben die mee mag doen aan het WK BMX in Nederland. We liepen de ouders van Thijs Besselink (10 jaar oud) tegen het lijf en stelden hen enkele vragen.
  
Lees verder...
Updating
Het WK gaat vanmiddag officieel van start 23-7-2014

Vandaag dan eindelijk de eerste echte officiële dag van het WK BMX! In de ochtend en middag worden er verschillende trainingen afgewerkt. Per land komen de rijders de baan op om de baan te verkennen en de laatste puntjes op de i te zetten voor de eerste competitie. De tribunes lopen langzaam vol, familie en vrienden kijken toe hoe hun BMX'er de training afwerkt. Ook de Nederlandse rijders hebben vandaag ruim de tijd om te trainen om dit WK in eigen land goed voor te bereiden. Het is dan ook een gezellige boel in en om Ahoy. Overal zie je BMX’ers. Van de allerjongsten jongens en meisjes van 5 jaar die net op hun fiets passen, tot de wat oudere challenge rijders. Vanmiddag (17 - 18 uur ) is er de mogelijkheid om deze toppers te ontmoeten, tijdens een handtekeningensessie met het Nederlands team. Wil jij een handtekening scoren? Kom dan naar de Expo area.

Updating
Motos bloc 1 t/m4 23-7-2014
Bekijk hier de motos indelingen bloc 1 t/m 4.
Updating
UCI WK BMX: Challenge rijders uitgelicht 23-7-2014
Op 26 en 27 juli zal de wereldtop van BMX strijden om de regenboogtrui in Ahoy Rotterdam. Voordat de Elite klasse wedstrijden van dat weekend van start gaan, zullen meer dan 2500 amateur rijders, variërend in leeftijd van 5 tot over de 50 jaar, racen in de leeftijd-groep Challenge klassen. We spreken met 3 van de deelnemers.
Lees verder...
Updating
Dag van nationale rouw 24-7-2014
De organisatie van het WK BMX heeft met veel blijk van medeleven kennisgenomen van de verklaring van Minister-president Rutte om woensdag 23 juli tot dag van nationale rouw af te kondigen. Ter nagedachtenis aan de vliegtuigramp in Oekraïne heeft de organisatie besloten een minuut stilte in acht te nemen tijdens de officiële opening van het WK. Tevens is besloten een voorgenomen publiciteitsactie in het centrum van Rotterdam om 16.00 uur niet te laten plaatsvinden, uit respect voor de aankomst van de eerste slachtoffers in Eindhoven. Enkele landen hebben reeds te kennen gegeven uit respect voor de slachtoffers met rouwbanden te willen rijden, waaronder Nederland.
Updating
De baan is klaar! 22-7-2014
Maandag. De dag begon met een teammanagers meeting. Terwijl zij een rondje door Ahoy lopen zijn de baanbouwers nog steeds hard aan het werk om de laatste puntjes op de i te zetten. Er was nog net wat tijd voor een kort interview met Teun Stam van Schijf Groep. Schijf Groep is inmiddels ervaren in het leggen van banen, voornamelijk Nationaal, maar ook internationaal. Zij hebben ook diverse keren ondersteund bij een WK baan. Hieronder wat feitjes:

Lees verder...
Updating
Een nieuwe week 20-7-2014
 Morgen is het maandag! Ooit zo blij geweest met een maandag? Een nieuwe week… en eindelijk een dag dichterbij de start van hét WK BMX 2014! De laatste voorbereidingen worden getroffen. De baan is bijna klaar, het museum én de bioscoop zijn zo goed als ingericht. Het accreditatie centrum heeft de eerste accreditaties uitgegeven. Nog leuker én belangrijker, vanaf dinsdag gaan de eerste trainingen van start. Deelnemers uit 43 verschillende landen met meer dan 2600 deelnemers.

Kom jij naar Ahoy? Facebook + Twitter mee met /BMXHolland @BMXholland en gebruik #WKBMX en #BMXWorlds! Kun jij niet komen? Wij zullen je voornamelijk op de hoogte houden via Facebook en Twitter met leuke foto’s en filmpjes! Wil jij het toch met eigen ogen meemaken Tickets zijn nog steeds te koop.
  
Updating
Veiligheidsmaatregelen Ahoy tijdens opbouw 17-7-2014
Vanwege veiligheidsmaatregelen in en rondom Ahoy willen wij jullie verzoeken om nog niet naar Ahoy te komen. Er staan vrachtwagens, hijskranen en machines waardoor het niet veilig is om zonder bescherming rond te lopen. De opbouw kunnen jullie volgen via ons livestream.
Updating
Trainingsgroepen Nederland 17-7-2014
Bekijk hier de indeling van de trainingsgroepen voor Challengerijders op dinsdag/ woensdag.
Updating
Deelnemerslijsten gepubliceerd! 14-7-2014
Deelnemerslijsten van alle deelnemers (Challenge, Masters & Elite) zijn gepubliceerd. Bekijk ze hier.
Updating
Laura Smulders Europees kampioen BMX 14-7-2014
Bij de Europese kampioenschappen BMX in de Deense plaats Roskilde is Laura Smulders als eerste geëindigd. Bij de junioren mag Niek Kimmann zich Europees kampioen noemen.   

Vorige week zag Laura Smulders haar teamgenote Merle van Bethem nog voor haar eindigen tijdens het Nederlands kampioenschap in Haaksbergen. Smulders deelde het podium met de nummer twee Manon Valentino (Frankrijk) en nummer drie Simone Christensen. Nederlands kampioen Merle van Benthem eindigde in de finale als achtste.

 
Lees verder...
Updating
Trainingsgroepen Challenge/ Masters zijn bekend! 11-7-2014
De trainingsgroepen voor de Challenge en Masters van dinsdag 22 en woensdag 23 juli zijn bekend. Elk land is ingedeeld in een groep. Klik hier voor het volledige overzicht en zie wanneer jij mag trainen. (Ook te vinden onder event - training)
Updating
Reunion of Champions 7-7-2014
Tijdens het WK BMX is er een speciale dag georganiseerd voor alle wereldkampioenen BMX, vanaf 1970 tot en met 2013. Deze kampioenen komen uit 12 verschillende landen uit de hele wereld.

“Wij willen iets extra’s creëren tijdens dit wereldkampioenschap, en natuurlijk deze kampioenen het ‘platform’ bieden wat ze verdienen,” vertelt organisator  Eric Kersten.

Het idee om een internationale reünie te organiseren ontstond tijdens een meeting met de organisatie en organisator van het WK BMX in Nederland 1983. Gerrit Does ging hierna direct aan de slag en verzamelde de nodige informatie.
  
Lees verder...
Updating
Van Gorkom en Van Benthem veroveren Nederlandse titel 7-7-2014
Bij het Nederlands Kampioenschap BMX in Haaksbergen is Jelle van Gorkom Nederlands kampioen geworden. Twan van Gendt (tweede) en Joris Harmsen (derde) completeerden het podium.

In de eerste drie manches wist Van Gorkom al met veel overtuiging te winnen, waardoor hij eenvoudig doorging naar de kwartfinale. In, zowel de kwart- als de halve finale kon niemand aan het niveau van Van Gorkom tippen, waardoor de titel al snel voor het grijpen lag. In de finale probeerde Twan van Gendt het succes van Van Gorkom nog te verstoren, maar dit was tevergeefs.
Lees verder...
Updating
Ivo van der Putten rijdt op eigen baan tijdens WK BMX in Rotterdam! 4-7-2014
De nationale selectie is bekend. Het is misschien niet on opgemerkt gebleven dat ‘oude’ bekende Boekelaar Ivo van der Putten, terug is in de selectie! In 2012 is hij gestopt met zijn topsport BMX-carrière door verschillende redenen; hij voldeed niet aan de Olympische nominatie, was vader in spe en kampte met blessures. Het BMX is altijd blijven kriebelen, Ivo bleef actief als club trainer bij BMX club Volkel en mocht zich afgelopen jaar, samen met oud BMX’er Sander Bisseling ontfermen over het ontwerp van de WK baan.

  
Lees verder...
Updating
Tentoonstelling van Christophe Boul van BMX helden en legendes in het BMX Museum 27-6-2014
Ken jij Christophe Boul al?
Christophe Boul is in 1981 gestart met BMX, hij was op dat moment 14 jaar. In 1983 begon hij met het rijden van wedstrijden en behaalde serieuze prijzen met als hoogtepunt eerste tijdens het wereldkampioenschap in 1993 in Nederland.

Deze zomer komt hij een bezoekje brengen aan het Attractiepark Slagharen (voorheen Ponypark Slagharen) met zijn vrouw en kinderen om ook hún een indruk te geven en zijn ervaring en emoties te delen. Uiteraard wordt deze reis aangevuld met een bezoekje aan het WK in Ahoy.
Sinds 2000 is hij zich gaan richten op artwork in de extreme sport, inclusief tekeningen van BMX legendes.

  
Lees verder...
Updating
Definitieve selectie WK BMX bekend 18-6-2014
Bondscoach Bas de Bever heeft vandaag de definitieve selectie bekendgemaakt voor het wereldkampioenschap BMX. Van 23 tot en met 27 juli vormt Ahoy Rotterdam het strijdtoneel voor het WK.

  
Lees verder...
Updating
"Wat doe je er aan om fit te zijn voor het WK naast oefenen op de baan?" 17-6-2014
Het WK staat voor de deur. Nog iets meer dan een maand en dan barst de BMX gekte los in Ahoy, Rotterdam! Wij als organisatie zijn druk met de voorbereidingen; zorgen voor voldoende vrijwilligers, sponsors, Bike Expo en het programmaboek inhoud en vorm geven, de juiste informatie samenvoegen en uitwerken voor het BMX museum, contact met partners om uiteindelijk Ahoy om te toveren tot een waar BMX walhalla in de laatste week van juli.

Ook zeer belangrijk is dat de (Nederlandse) rijders klaar zijn voor dit WK. Wij zien regelmatig mooie foto’s voorbij komen van een wedstrijd. Maar er moet natuurlijk ook getraind en voorbereid worden voor een wedstrijd en het WK.  
Lees verder...
Updating
Flashback Friday 6-6-2014
Op ons Facebook kanaal hebben we Flashback Friday geïntroduceerd. Vanaf nu tot aan het WK willen we jullie graag wat vertellen over de geschiedenis van BMX, op aangeven van Gerrit Does.

In 1983 werd het WK BMX voor het eerst in Nederland georganiseerd, onder leiding van Gerrit Does, grondlegger van BMX in Nederland. Ponypark Slagharen was de gastheer van dit WK dat voor het eerst op Europese bodem plaats vond. In de jaren hiervoor was Amerika het enige land waar vanaf 1978 de WK BMX werd georganiseerd.
Lees verder...
Updating
WK Baantje tijdens 010 moves! Doe jij ook mee? 26-5-2014
Het Schouwburgplein in Rotterdam ademt sport op zondag 1 juni. Tijdens 010moves! worden bezoekers uitgedaagd om tussen 14.00 en 17.00 uur deel te nemen aan één van de 18 sporten. Omdat het WK BMX steeds dichterbij komt hebben we hier de WK promotie baan neergelegd. Kom jij ook langs om te laten zien wat jij kunt? Er is vanalles... van BMX tot freerunnen, van tennis tot boksen.
Lees verder...
Updating
Interview met enthousiaste BMX-er! 29-4-2014
Enige tijd geleden kregen wij een berichtje van de Moeder van Corné binnen.

"Onze Corné, een fietscrosser in hart en nieren!
Zijn motto is; "een dag niet gefietst is een dag niet geleefd!"

Helaas is Corné eind oktober heel erg ziek geworden en heeft al lange tijd niet meer op de fiets gezeten. Hij zal dit jaar zijn droom niet waar kunnen maken om deel te nemen aan het WK in Rotterdam maar wie weet volgend jaar in Zolder!

Wij hebben hem een kaartje gestuurd en wat vragen gesteld over zijn passie voor BMX!
  
Lees verder...
Updating
Check de WK - baan! 27-3-2014
Vorige week woensdag, 19 maart, werd de wedstrijdbaan tijdens de persconferentie voor het eerst getoond. Het ontwerp is tot stand gekomen door een goede samenwerking met de UCI, Bas de Bever, andere coaches en de rijders. Bas en de aanwezigen uit zijn team kregen deze ochtend ook de baan voor het eerst in zijn geheel te zien, zij waren erg enthousiast. De meeste noemden als verbetering de ruime bocht aan het begin. Om het sportpaleis om te toveren tot een BMX paleis is heel wat werk, middelen en uren nodig. Donderdag 17 juli beginnen we met aansluiten en installeren van licht en geluid. De bouw van de baan start vrijdag 18 juli in de vroege morgen.

Lees verder...
Updating
Nederlandse BMX’ers enthousiast: Wedstrijdbaan WK BMX gepresenteerd in Ahoy 20-3-2014
Vanmorgen hebben wij tijdens de persconferentie de wedstrijdbaan van het WK BMX gepresenteerd. Onder de aanwezigen waren onder andere de nationale selectie en vertegenwoordigers van Red Bull, JVR, Interbest en Lotto welke sinds vandaag als sponsors aan het evenement verbonden zijn.

Lees verder...
Updating
Dagkaarten WK BMX 26-3-2014
Afgelopen week werden wij positief verrast door het aantal reacties op onze strategie rondom de kaartverkoop voor het WK BMX in Ahoy. In overleg met alle betrokken partijen hebben wij besloten om toch dagkaarten voor de challenge dagen, woensdag, donderdag en vrijdag te gaan verkopen vanaf 12 mei (na de voorverkoop).

Lees verder...
Updating
Voorverkoop van start! 28-2-2014
23 t/m 27 juli is het zover… Hét WK BMX in Nederland, Rotterdam! De voorverkoop start 1 maart, koop nu hier je ticket. Vanaf 12 mei loopt de reguliere verkoop. Het weekend waarin de UCI BMX Supercross plaatsvindt is dus de laatste mogelijkheid om in de voorverkoop je onlineticket te kopen! Opmerking: tijdens de voorverkoop is alleen de Week Pas te koop.

Dresscode: kom gekleed in je nationale kleur.
Updating
Officiële programma nu online! 10-2-2014
Het officiële programma van het WK BMX start op 23 juli. Op deze woensdag zal er een openingsceremonie plaatsvinden vanaf 18.15 uur. Dinsdag en woensdag vinden diverse trainingen plaats in de verschillende categorieën.
Lees verder...
Updating
Laura Smulders is gretig voor 2014, maar ultiem doel is goud in Rio! 14-1-2014
Het optreden van Laura Smulders tijdens de Olympische Spelen in Londen heeft veel teweeg gebracht, voor de jonge Smulders. “Het eerste half jaar na de Spelen was echt een gekkenhuis, gelukkig is het nu wat rustiger en kan ik mijn normale trainingsleven weer oppakken. Ondanks dat ik het fantastisch vond hoe iedereen reageerde, ben ik nu blij dat ik mijn focus weer op de sport heb.

Lees verder...
Updating
Niek Kimmann en Bas de Bever over hun samenwerking! 31-12-2013
Niek Kimmann is dit jaar voor het eerste jaar opgenomen in de topsportselectie van Bas de Bever. Hij is doorgestroomd van de talentenselectie van Rob van den Wildenberg.

Lees verder...
Updating
Boek nu uw verblijf voor de Wereldkampioenschappen BMX! 10-12-2013
Van 23 tot en met 27 juli 2014 zal Ahoy Rotterdam bol staan van de spectaculaire Wereldkampioenschappen BMX. Rotterdam is goed bereikbaar per openbaar vervoer en per auto. Speciaal voor de gasten, rijders, teams, officials en pers van de UCI BMX World Championships Rotterdam 2014 is er een selectie gemaakt van hotels in Rotterdam. Het official hotel en de preferred hotels en hostel bieden allen een speciaal aanbod aan.
Lees verder...
Updating

Facebook

Twitter

RT @KNWU: De Zaltbommelse Viviana van Hees komt wegens een blessure niet meer in actie tijdens het #WKBMX. http://t.co/ZTLteXiiaT
@Dirk_den_Ouden er is zondag livestream en morgen kun je @KNWULiveBMX volgen!
#training men Elite #BMXWorlds http://t.co/6Nl0jwMHEk