Nieuws

WK BMX levert Rotterdam € 3,7 miljoen op 30-10-2014
Het evenement in Ahoy Rotterdam krijgt een waarderingscijfer van een 8,2

Van 23 juli tot en met 27 juli 2014 werd door BMX Holland (in opdracht van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU)) in samenwerking met de stad Rotterdam het Wereldkampioenschap BMX georganiseerd in Sportpaleis Ahoy Rotterdam.
Het WK BMX trok 32.000 bezoekers naar Sportpaleis Ahoy Rotterdam. Van de 32.000 bezoekers kwam 60% uit het buitenland, 4% uit Rotterdam en 36% uit Nederland. De totale extra bestedingen van de bezoekers aan het WK BMX bedroegen € 2.600.000. De additionele organisatorische bestedingen resulteerden in € 1.100.000. Dit brengt het totaal aantal extra bestedingen door bezoekers en organisatie op € 3 .700.000.  

  
Lees verder...
Updating
Bekijk nu je WK BMX resultaat én download de finishfoto’s 29-8-2014
Wil je het gevoel van het WK BMX nog een keertje beleven? Of ben je benieuwd hoe je hebt gepresteerd ten opzichte van je vrienden en concurrenten?

Bekijk dan nu de resultaten van alle challenge en cruiser klassen hier:
http://62.50.72.82/uciroot/cmbmx/2014/CHAL/default.aspx?language=eng

Finishfoto’s download je hier
http://www.bmx-videos.com/fotofinish-2014/UCI/index.html
Updating
Resultaten 5-8-2014
Vijf dagen lang stond Ahoy in het teken van BMX! Met ruim 500 Nederlanders die deelnamen hebben we ook wat mooie medailles weten binnen te slepen. Uiteraard de twee gouden medailles tijdens de Time Trials op zaterdag door Laura Smulders & Niek Kimmann. Zondag nóg een gouden medaille door Niek Kimmann en brons voor Laura Smulders.

Woensdag tot en met vrijdag reden de Challenge rijders en Cruisers. Ook hierin zijn mooie medailles gehaald, hieronder een overzicht: 
Lees verder...
Updating
Interview over het WK in Zolder, 2015 28-7-2014
Eén van de vele bezoekers in Ahoy Rotterdam voor het WK BMX was Gil de Vis. Gil de Vis is de organisator van het WK BMX 2015 in Zolder (België). Zijn eerste woorden als wij hem vragen naar het WK BMX in Rotterdam zijn: “SUPER! Er is veel volk en het is een mooi parcours. Eén van de beste parcours van afgelopen drie jaar!” Gil is enthousiast over de organisatie in Rotterdam. “Veel volk, veel sfeer, veel ambiance”, zo brengt hij zijn gevoel over het WK BMX onder woorden! Gil vindt het vooral speciaal dat het evenement in heel Rotterdam leeft; in de hotels, in de binnenstad… Overal zie je BMX fietsen, coaches en rijders.
Lees verder...
Updating
PERSBERICHT - Niek Kimmann wereldkampioen junioren 28-7-2014

Rotterdam, 27 juli 2014 – Bij het wereldkampioenschap BMX heeft Niek Kimmann de regenboogtrui in ontvangst mogen nemen. De 18-jarige junior was de hele dag al oppermachtig. Laura Smulders veroverde bij de vrouwen het brons.

Kimmann overtuigde direct tijdens de motos waar hij twee van de drie kwalificatierondes won. Ook in de daaropvolgende finales kwam Kimmann als eerste over de finish. In de slotfinale was hij de Amerikaan Sean Gaian (+0,437) en de Fransman Romain Racine (+1.100) opnieuw de baas. Jay Schippers was in de finale goed voor een zesde plaats (+2.187).

Gisteren was Kimmann ook al de beste op het onderdeel Time Trial.

Brons voor Smulders

Bij de vrouwen elite was Laura Smulders vanwege haar UCI-ranking van 2013 (derde) al direct geplaatst voor de achtste finale. Merle van Benthem en Dana Sprengers kwalificeerde zich via de kwalificatierondes voor de finales.

Sprengers strandde uiteindelijk in de kwartfinale, Van Benthem in de halve finale. Ook vijfvoudig wereldkampioen Caroline Buchanan kwam niet verder dan de halve finale. Het uitzicht van Smulders op een podiumklassering kwam daardoor nog meer in het zicht. Smulders was in de finale ruim een seconde sneller dan de nummer vier. Mariana Pajon kreeg het goud om haar nek gehangen. Het zilver ging naar de Amerikaanse Alise Post.

Baaldag voor elite mannen

Bij de elite mannen was er helaas minder succes te vieren. Geen van de Nederlandse deelnemers wist de slotfinale te bereiken.

Updating
Wedstrijdverslag 27 juli - finaledag 28-7-2014

Zondag 27 juli, 10:00 uur. We starten met de UCI BMX World Championships Race Qualifying. De kwalificaties worden in vier categorieën gereden: Junior Vrouwen, Junior Mannen, Elite Vrouwen en Elite Mannen. Alle motos worden driemaal gereden. De vier BMX’er die na drie motos de minste punten heeft gaat door naar de finales.

Lees verder...
Updating
Laura Smulders en Niek Kimmann pakken goud op onderdeel tijdrit 27-7-2014
Laura Smulders en Niek Kimmann hebben zaterdag bij de Wereldkampioenschappen BMX in Ahoy de wereldtitel gegrepen op het onderdeel tijdrit. De zaterdag van het WK in Rotterdam werd daarmee tweemaal opgeluisterd met het Wilhelmus.

Smulders verslaat Buchanan en Pajon
In de finale zette Smulders een tijd neer van 27,449 seconden en daarmee was ze de Australische Caroline Buchanan 0,022 seconde te snel af. Het brons was voor Mariana Pajon uit Colombia die in de voorronde nog de snelste was vóór Smulders.

De Nederlandse pakte twee jaar geleden brons bij de Olympische Spelen in Londen op het onderdeel supercross, dat zondag nog op het programma staat. Pajon is de regerend olympisch kampioen op de supercross.
Lees verder...
Updating
Wedstrijdverslag 27-7-2014
Zaterdag 26 juli, 14:00 uur. We starten met de UCI BMX World Championships Time Trial Qualification. De kwalificaties worden in vier groepen gereden; Junior Vrouwen, Junior Mannen, Elite Vrouwen en Elite Mannen.

TIME TRIAL QUALIFICATION WOMEN JUNIOR
We starten met de Junior Vrouwen, waarbij de tribunes al langzaam vol stromen. Maia Rawlings gaat als eerste de baan op, zij zet een tijd neer van 32.740. De Junior Vrouwen laten zich van hun beste kant zien. Als Sandie Thibaut op de baan is, is het een spektakel met mooie jumps. Door naar de Super Finals -later op de dag- gaat als eerste Sandie Thibaut (28.523), als tweede gaat Domenica Michelle Azuero Gonzalez (28.830) door en Yaroslava Bondarenko (29.181) gaat als derde naar de finale.

TIME TRIAL QUALIFICATION MEN JUNIOR
Na de Junior Vrouwen is het de beurt aan de Junior Mannen. Voor Nederland staan er maar liefst acht mannen aan de start. Marin van der Heide mag als eerste Nederlander van start, met zijn mooie race zet hij een tijd neer van 27.235.

Een paar races later is het de beurt aan de Japanner Kazuma Matsumura. Hij gaat bijna onderuit en verliest veel snelheid. Vervolgens heeft Kevin Mireles Suazo ook pech, hij glijdt weg op de baan en ook hij verliest veel snelheid. Beide mannen rijden de rit wel uit, helaas zonder succes. Vlak daarna rijdt de Colombiaan Santiago Marin Dominquez de snelste tussentijd, in 27.796. De Australiër Shane Rosa maakt een spectaculaire show van zijn race. Hij flipt zijn stuur om en het publiek gaat uit zijn dak! Als het de beurt is aan Kevin Spanninga rijdt hij de derde tussentijd, in een tijd van 26.663.
Lees verder...
Updating
Goede sfeer tijdens Time Trials 27-7-2014
Zaterdag 26 juli, de vierde dag van het WK BMX. Deze vierde dag stond volledig in het teken van de Time Trials. Na de besloten trainingen in de ochtend, ging om 13:00 uur de deuren open voor publiek. Het publiek nam een kijkje in het BMX Museum en de Expo. Waarna de tribunes langzaam vol stroomden. Tegen de tijd dat de kwalificaties van de Time Trials begonnen zat de eerste ring nagenoeg vol. De Time Trials werden in vier categorieën gereden, namelijk; Junior Vrouwen, Junior Mannen, Elite Vrouwen en Elite Mannen.

Tijdens de kwalificaties wordt de eerste toon gezet. Veel deelnemers, met veel potentiële Wereld Kampioenen ertussen. Bij de Junior Vrouwen gaan Sandie Thibaut, Domenica Michelle Azuero Gonzalez en Yaroslava Bondarenko als respectievelijk de nummer 1, 2 en 3 door naar de Super Finals later op de dag. Bij de Junior Mannen plaatsen de Nederlanders Bram van den Hudding en Niek Kimmann zich voor de Super Finals. Niek Kimmann plaats zich zelfs met de snelste tijd. Bij de Elite Vrouwen en Mannen is er ook Nederlands succes. Bij de vrouwen plaatsen Laura Smulders en Merle van Benthem zich voor de Super Finals, bij de mannen zijn dit Ivo van der Putten en Jelle van Gorkum.
Lees verder...
Updating
UCI BMX Wereld Kampioenschappen: Rotterdam verwelkomt de wereld 26-7-2014
 De 2014 UCI Wereld Kampioenschappen zijn de grootste BMX Wereld kampioenschappen tot nu toe, met een record aantal van 2860 deelnemer uit 43 landen. De rijders zullen rijden op een baan van 309 meter die in de Ahoy in Rotterdam was gebouwd in een 4 dagen durende non-stop bouwproject met tientallen ladingen zand, klinkers, puin en meer. De jacht op de felbegeerde regenboogtrui begon woensdag met de Masters BMX wedstrijden en met de rijders die deelnemen in de Challenge klasse 17 jaar en ouder jongens op het UCI WK BMX.
Lees verder...
Updating
Vanaf 13uur deuren open voor publiek! 26-7-2014
Updating
Viviana van Hees niet in actie op WK BMX 26-7-2014
Viviana van Hees komt niet in actie tijdens het wereldkampioenschap BMX in Rotterdam. De Zaltbommelse kwam tijdens de eerste training van het Nederlands team ten val.

Al direct na de val werd duidelijk dat Van Hees tijdens het WK niet in actie zal komen. Tot op heden is nog niet bekend hoe ernstig de kwetsuur van Van Hees is. Er is alleen bekend dat het om een schouderblessure gaat. Op aanraden van de teamarts is de 18-jarige Van Hees direct naar haar eigen ziekenhuis in Tiel afgereisd.

In augustus zou Van Hees ook in actie komen tijdens de Jeugd Olympische Spelen in de Chinese plaats Nanjing. Op dit moment is nog onzeker of zij daar aan de start kan verschijnen.
Updating
Trainingen Elite 25-7-2014
Op vrijdagavond stond er geen officiële wedstrijd op het programma, maar toch zaten de tribunes aardig vol. De Junioren, Mannen elite en Vrouwen elite mochten namelijk de baan op om hun training te werken. De tribunes waren open voor publiek en dus maakten vele BMX liefhebbers van de mogelijkheid gebruik om hun favoriet in actie te zien. De baan was inmiddels ook klaar gemaakt en de start was dus opgehoogd tot 8 meter. Alle landen trainden door elkaar, en de coaches stonden in de baan om hun rijders nog de juiste aanwijzingen te geven. Vooral de start en de eerste bocht werd goed getraind door alle rijders, dit is immers ook het belangrijkste deel van de wedstrijd. Hoewel het ‘slechts’ nog een training was, werd er al flink gesprongen bij de eerste grote heuvel en stond het zweet op het voorhoofd bij de renners. Als dit alleen training was, zijn wij erg benieuwd naar de echte wedstrijden het weekend, wat dat belooft wat! Dat wil je toch zeker niet missen?!
Updating
Cruisers Competitie en Prijsuitreiking 25-7-2014
Vandaag was het de beurt aan de Cruisers. De rijders; mannen, vrouwen, jongens en meisjes, die met iets grotere banden de baan op gaan. Het is erg spectaculair om te zien, met helaas ook veel valpartijen. Maar gelukkig staan de rijders na een valpartij vaak snel op, eventueel met hulp van een collega-rijder, en laten ze weten oké te zijn. Met de opzwepende muziek en het enthousiasme van de speaker komt ook het publiek er lekker in. Vanuit alle 42 deelnemende landen zijn er veel fans aanwezig, en bij elke rit klinkt dan ook veel gejuich. In de voorrondes, kwartfinales en halve finales doen veel rijders mee die niet eerder op een wereldkampioenschap stonden. Voor hen is het erg spannend. Niet allemaal redden zij het tot de finales. In bijna elke finale is wel een Nederlander te vinden. Prachtig om te zien dat het BMX zo leeft in Nederland, van jong tot oud. ‘BMX rocks the world!’

   
Lees verder...
Updating
Challenge rijders zijn bijna klaar, op naar het weekend! 25-7-2014
Het WK BMX gaat niet alleen over racen: Ahoy huisvest nu ook winkeltjes, een museum,  een bioscoop en nog veel meer! Alles draait om BMX, op die manier is het dus mogelijk om alle aspecten van het evenement en van de BMX race discipline te genieten.

Op de Expo zijn vele stands onder anderen van Faith met official merchandising en sponsor Go Pro. De expo hal biedt ook de gelegenheid voor kinderen om te rijden op de mini BMX baan van Skateland Rotterdam. In de Expo hal heerst een geweldige sfeer, met muziek, eet standjes, activiteiten en gesprekken met specialisten. Breng hier gerust wat tijd door, want dit is de plek van de BMX familie!
Lees verder...
Updating
Annemieke over haar zoon Raymon van der Biezen 25-7-2014
BMX’er Raymon van der Biezen strijdt van 23 t/m 27 juli in Ahoy Rotterdam om de wereldtitel. Zijn moeder Annemieke vertelt over de fietsliefde van Raymon. ‘Toen Raymon vier jaar was, kreeg hij zijn eerste BMX-fietsje al. En nu fietst hij nog steeds met veel liefde en plezier.’

Op vierjarige leeftijd zag Raymon een BMX-wedstrijd van zijn neef. Hij was meteen verkocht. Annemieke: ‘Hij kon al fietsen, maar nadat Raymon deze wedstrijd had gezien, hebben we ook een BMX-fietsje voor hem gekocht. Gelukkig ging het meteen goed toen hij de baan voor de eerste keer opging.’

Lees verder...
Updating
Challenge rijders 12-16 25-7-2014
 De tribunes zaten bomvol. De Challenge rijders 12-16 jaar hadden de hele familie meegenomen, fantastisch natuurlijk! Er was een levendige sfeer en veel kabaal. In die atmosfeer gingen de jongens en meiden flink tekeer op de baan. De moto's, achtste -, kwart -, halve finales waren al spannend, maar de finales waren helemaal geweldig! Bekijk hier alle uitslag van Challenge rijders 12-16 jaar. Bekijk de films van de finales op onze Facebook pagina.

Gisterenavond heeft Nederland wederom twee medailles gehaald:
Gefeliciteerd met zilver Ruby Huisman en met brons Mila Kool !!!  
Lees verder...
Updating
Nederlandse Fans ontmoeten Nationaal BMX team 25-7-2014
Vanmiddag stonden verschillende fans oog in oog met hun helden. Tijdens een Meet & Greet mochten de prijswinnaars van onze Facebook actie het Nederlands BMX Team de oren van het hoofd vragen. Ze kregen ruim de tijd om alles te vragen wat ze maar wilden. Vragen over (gezonde) voeding, school, voorbereidingen, valpartijen en uiteraard het WK passeerde de revue!

Jelle, Raymon, Martijn, Niek, Laura en Bas hebben met veel plezier alle vragen beantwoord. Uiteindelijk schoof ook Twan nog aan. Na in een ontspannen sfeer alle vragen gesteld te hebben, was er natuurlijk nog tijd om mooie foto’s te nemen. De leukste foto’s hebben we voor jullie geselecteerd op onze Facebookpagina: BMX Holland.
Updating
Twee bronzen medailles voor Nederland (do middag) 24-7-2014
De trainingen zijn vroeg begonnen, hierdoor waren de tribunes al vanaf vanochtend vroeg gevuld. De finales gingen snel en de rijders gingen strak door de bochten. Gelukkig waren er géén valpartijen in deze finalerondes. Bekijk hier de uitslag van Challenge rijders 5-11 jaar.

Vanmiddag heeft Nederland twee medailles gehaald:
Gefeliciteerd met brons Jan Kraus en Jaymio Brink!!

Australië: 7 (3 goud, 2 zilver, 2 brons)
Bolivia: 1 x zilver
Zimbabwe: 1 x goud
NZ: 9 (3 goud, 3 zilver, 3 brons)
Latvia: 2 (1 goud, 1 zilver)
België: 2 (1 goud, 1 zilver)
Great Brittan: 1 x brons
USA: 5 (2 goud, 1 zilver, 2 brons)
Fra: 3 (2 zilver, 1 brons)
Updating
Uitslagen Challenge rijders 5-11 jaar 24-7-2014
Bekijk hier de uitslag van Challenge rijders 5-11 jaar.
Lees verder...
Updating
Interview met Brazilische rijder + coach! 24-7-2014
Wie zijn jullie en waarom zijn jullie op het WK BMX?
Ik ben Guilherme Pussieldi en dit is mijn vrouw Luciana. Ik ben coach van het Braziliaans BMX team, en één van de rijders, Leandro Cabral staat hiernaast, met zijn vrouw Lorena. In totaal zijn we met 42 rijders, en dan zijn er natuurlijk nog vrienden en familie mee vanuit Brazilië.

Wat vind je er van tot nu toe?
Ik vind het geweldig. Ik hou van de mensen, ik hou van Nederland, ik hou van deze baan. Ik denk dat deze baan beter is dan die van vorig jaar in Oackland. En ik hou ook van bier, dat heb ik nu nog niet gedronken. Maar vanavond ga ik een Heineken proberen.

Wat zijn de kansen voor het Braziliaans team?
We hebben goede kansen. We hebben ons BMX team enorm verbeterd sinds de laatste drie jaar. Ik weet dat het niveau hier erg hoog is, maar ik denk dat het Braziliaans team goede kansen maakt omdat we erg verbeterd zijn. Vorig jaar hebben we slechts één wereldkampioen voortgebracht, maar dit jaar hoop ik op wel 10 wereldkampioenen! Als coach moet ik natuurlijk enthousiast zijn en vertrouwen hebben, hé!

Lees verder...
Updating
Interview ouders Thijs Besselink (10 jaar oud) 23-7-2014
Op het terrein voor Ahoy kwamen we na de trainingssessies van de Nederlanders veel familieleden van rijders tegen. We zijn erg benieuwd hoe zij het WK beleven en hoe het is om een zoon of dochter te hebben die mee mag doen aan het WK BMX in Nederland. We liepen de ouders van Thijs Besselink (10 jaar oud) tegen het lijf en stelden hen enkele vragen.
  
Lees verder...
Updating
Het WK gaat vanmiddag officieel van start 23-7-2014

Vandaag dan eindelijk de eerste echte officiële dag van het WK BMX! In de ochtend en middag worden er verschillende trainingen afgewerkt. Per land komen de rijders de baan op om de baan te verkennen en de laatste puntjes op de i te zetten voor de eerste competitie. De tribunes lopen langzaam vol, familie en vrienden kijken toe hoe hun BMX'er de training afwerkt. Ook de Nederlandse rijders hebben vandaag ruim de tijd om te trainen om dit WK in eigen land goed voor te bereiden. Het is dan ook een gezellige boel in en om Ahoy. Overal zie je BMX’ers. Van de allerjongsten jongens en meisjes van 5 jaar die net op hun fiets passen, tot de wat oudere challenge rijders. Vanmiddag (17 - 18 uur ) is er de mogelijkheid om deze toppers te ontmoeten, tijdens een handtekeningensessie met het Nederlands team. Wil jij een handtekening scoren? Kom dan naar de Expo area.

Updating
Motos bloc 1 t/m4 23-7-2014
Bekijk hier de motos indelingen bloc 1 t/m 4.
Updating
UCI WK BMX: Challenge rijders uitgelicht 23-7-2014
Op 26 en 27 juli zal de wereldtop van BMX strijden om de regenboogtrui in Ahoy Rotterdam. Voordat de Elite klasse wedstrijden van dat weekend van start gaan, zullen meer dan 2500 amateur rijders, variërend in leeftijd van 5 tot over de 50 jaar, racen in de leeftijd-groep Challenge klassen. We spreken met 3 van de deelnemers.
Lees verder...
Updating
Dag van nationale rouw 24-7-2014
De organisatie van het WK BMX heeft met veel blijk van medeleven kennisgenomen van de verklaring van Minister-president Rutte om woensdag 23 juli tot dag van nationale rouw af te kondigen. Ter nagedachtenis aan de vliegtuigramp in Oekraïne heeft de organisatie besloten een minuut stilte in acht te nemen tijdens de officiële opening van het WK. Tevens is besloten een voorgenomen publiciteitsactie in het centrum van Rotterdam om 16.00 uur niet te laten plaatsvinden, uit respect voor de aankomst van de eerste slachtoffers in Eindhoven. Enkele landen hebben reeds te kennen gegeven uit respect voor de slachtoffers met rouwbanden te willen rijden, waaronder Nederland.
Updating
De baan is klaar! 22-7-2014
Maandag. De dag begon met een teammanagers meeting. Terwijl zij een rondje door Ahoy lopen zijn de baanbouwers nog steeds hard aan het werk om de laatste puntjes op de i te zetten. Er was nog net wat tijd voor een kort interview met Teun Stam van Schijf Groep. Schijf Groep is inmiddels ervaren in het leggen van banen, voornamelijk Nationaal, maar ook internationaal. Zij hebben ook diverse keren ondersteund bij een WK baan. Hieronder wat feitjes:

Lees verder...
Updating
Een nieuwe week 20-7-2014
 Morgen is het maandag! Ooit zo blij geweest met een maandag? Een nieuwe week… en eindelijk een dag dichterbij de start van hét WK BMX 2014! De laatste voorbereidingen worden getroffen. De baan is bijna klaar, het museum én de bioscoop zijn zo goed als ingericht. Het accreditatie centrum heeft de eerste accreditaties uitgegeven. Nog leuker én belangrijker, vanaf dinsdag gaan de eerste trainingen van start. Deelnemers uit 43 verschillende landen met meer dan 2600 deelnemers.

Kom jij naar Ahoy? Facebook + Twitter mee met /BMXHolland @BMXholland en gebruik #WKBMX en #BMXWorlds! Kun jij niet komen? Wij zullen je voornamelijk op de hoogte houden via Facebook en Twitter met leuke foto’s en filmpjes! Wil jij het toch met eigen ogen meemaken Tickets zijn nog steeds te koop.
  
Updating
Veiligheidsmaatregelen Ahoy tijdens opbouw 17-7-2014
Vanwege veiligheidsmaatregelen in en rondom Ahoy willen wij jullie verzoeken om nog niet naar Ahoy te komen. Er staan vrachtwagens, hijskranen en machines waardoor het niet veilig is om zonder bescherming rond te lopen. De opbouw kunnen jullie volgen via ons livestream.
Updating
Trainingsgroepen Nederland 17-7-2014
Bekijk hier de indeling van de trainingsgroepen voor Challengerijders op dinsdag/ woensdag.
Updating
Deelnemerslijsten gepubliceerd! 14-7-2014
Deelnemerslijsten van alle deelnemers (Challenge, Masters & Elite) zijn gepubliceerd. Bekijk ze hier.
Updating
Laura Smulders Europees kampioen BMX 14-7-2014
Bij de Europese kampioenschappen BMX in de Deense plaats Roskilde is Laura Smulders als eerste geëindigd. Bij de junioren mag Niek Kimmann zich Europees kampioen noemen.   

Vorige week zag Laura Smulders haar teamgenote Merle van Bethem nog voor haar eindigen tijdens het Nederlands kampioenschap in Haaksbergen. Smulders deelde het podium met de nummer twee Manon Valentino (Frankrijk) en nummer drie Simone Christensen. Nederlands kampioen Merle van Benthem eindigde in de finale als achtste.

 
Lees verder...
Updating
Trainingsgroepen Challenge/ Masters zijn bekend! 11-7-2014
De trainingsgroepen voor de Challenge en Masters van dinsdag 22 en woensdag 23 juli zijn bekend. Elk land is ingedeeld in een groep. Klik hier voor het volledige overzicht en zie wanneer jij mag trainen. (Ook te vinden onder event - training)
Updating
Reunion of Champions 7-7-2014
Tijdens het WK BMX is er een speciale dag georganiseerd voor alle wereldkampioenen BMX, vanaf 1970 tot en met 2013. Deze kampioenen komen uit 12 verschillende landen uit de hele wereld.

“Wij willen iets extra’s creëren tijdens dit wereldkampioenschap, en natuurlijk deze kampioenen het ‘platform’ bieden wat ze verdienen,” vertelt organisator  Eric Kersten.

Het idee om een internationale reünie te organiseren ontstond tijdens een meeting met de organisatie en organisator van het WK BMX in Nederland 1983. Gerrit Does ging hierna direct aan de slag en verzamelde de nodige informatie.
  
Lees verder...
Updating
Van Gorkom en Van Benthem veroveren Nederlandse titel 7-7-2014
Bij het Nederlands Kampioenschap BMX in Haaksbergen is Jelle van Gorkom Nederlands kampioen geworden. Twan van Gendt (tweede) en Joris Harmsen (derde) completeerden het podium.

In de eerste drie manches wist Van Gorkom al met veel overtuiging te winnen, waardoor hij eenvoudig doorging naar de kwartfinale. In, zowel de kwart- als de halve finale kon niemand aan het niveau van Van Gorkom tippen, waardoor de titel al snel voor het grijpen lag. In de finale probeerde Twan van Gendt het succes van Van Gorkom nog te verstoren, maar dit was tevergeefs.
Lees verder...
Updating

Facebook

Twitter

Dit weekend vindt het NK BMX plaats in Klazienaveen. Zondag is er een livestream en ook worden er updates... http://t.co/Rb7ne4ASxX
RT @KNWU: Volg het NK BMX zondag live via http://t.co/QAm0yaDpNf en @KNWULiveBMX. (@NKwielerweken) http://t.co/SKBlSXEr3a
RT @leijpnl: Tipje van @Leijpnl! Sterkte vandaag! ✌☀️ #zomer #warmtetweet #warm #hittegolf #hitte #lifehack http://t.co/mzda2cSsRk